Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Peugeot 3008: ook als GT

Geschreven door David Leclercq op 16-06-2016

De 3008 werd nog maar net onthuld of Peugeot leidt zijn cross-over al af als een dynamischere GT-versie. Die zal evenwel enkel beschikbaar zijn met de tweeliter grote BlueHDI met 180 pk.

De verrassing die Peugeot voor ons in petto had blijkt een GT-versie van de 3008 te zijn, ofwel een dynamischere versie van de SUV, waarvan sommigen hopen dat die ook als GTI afgeleid zal worden. Maar dat is helemaal nog niet bevestigd.

Tweekleurig

De 3008 GT onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn tweekleurig koetswerk, waardoor hij meteen heel wat karakter uitstraalt. Door de twee kleuren worden ook de andere retouches ietwat beter in de verf gezet, waaronder een specifiek radiatorrooster, enkele versieringen van inox en nieuwe 19-duim velgen, uiteraard niet geschikt voor echt terreinrijden.

180 pk op de kop

De GT-versie heeft recht op de tweeliter-BlueHDI en niets meer. Wat betekent dat er geen GT-versie op benzine zal zijn zoals voor de 308 GT (1.6 THP met 205 pk). De motor, die 180 pk ontwikkelt, zal bovendien enkel gekoppeld worden aan een automaat, de enige van PSA die 400 Nm kan overbrengen (geen enkele manuele bak kan een dergelijk koppel aan). Binnenin zal de 3008 GT ook recht hebben op specifieke versieringen, zoals lederen afwerkingen en een bekleding van alcantara en... echte inzetstukken van oude eik. Waarom ook niet?

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten