Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Peugeot op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Het SUV-offensief van Peugeot is goed gelanceerd met de voorstelling als Belgische première van de recente 5008 en de nieuwe 3008.

5008

De 5008 verandert van gedaante, waarbij hij zijn eenvolumersilhouet inruilt voor dat een SUV. Een bocht van 180 graden waarmee Peugeot aantoont dat het goed begrepen heeft wat belangrijk is op de huidige markt. Maar ondanks zijn SUV-look behoudt de 5008 zijn interieurruimte en ook enkele eenvolumertrekjes, zoals de onafhankelijke wegklapbare stoelen op de tweede en de derde rij (7 zitplaatsen). Het interieur ontleent heel wat van de nieuwe 3008 en krijgt onder andere de strakke i-Cockpit, bestaande uit een capacitief aanraaktablet van 8 duim en een scherm in plaats van analoge tellers. Het motoraanbod is ook overgenomen van zijn kleinere broer. Het omvat twee benzinemotoren, namelijk de driecilinder 1.2 Puretech met 130 pk en de 1.6 THP, die enkel beschikbaar is met een automaat, evenals twee diesels, met name de 1.6 BlueHDi met 100 of 120 pk en de 2.0 BlueHDi met 150 pk en een manuele versnellingsbak of met 180 pk als GT, met automaat. De 5008 beschikt (nog) niet over vierwielaandrijving, maar houdt het bij de Advanced Grip Control en M+-S-banden.

3008

De nieuwe 3008 is duidelijk meer SUV dan zijn voorganger, maar introduceert niet alleen een nieuwe look aan de buitenkant, maar ook een heleboel exclusieve technologieën binnenin. Zo werd het dashboard volledig hertekend, met hoog geplaatste digitale tellers en een nieuw capacitief aanraakscherm van 8 duim voor het infotainmentsysteem. Het interieur zet een gigantische stap op het vlak van afwerking en getuigt duidelijk van de wil van het Franse merk om meer ‘premium’ te worden.

TRAVELLER

Als tweelingbroer van de Citroën SpaceTourer positioneert de Traveller zich tussen de bestelwagen voor personenvervoer en de grote eenvolumer. Hij is verkrijgbaar in drie niveaus: Combispace, Navette en Navette VIP. Hij staat duidelijk een trapje hoger dan de Expert Combi die hij vervangt en kan rekenen op nieuwe technologieën zoals keyless go, een head-updisplay, een geconnecteerd navigatiesysteem en een verkeersbordherkenning. Onder de motorkap liggen 1.6- of 2.0 HDi’s met 95 tot 180 pk.

FRACTAL

Als futuristische aandachtstrekker zal Peugeot de conceptcar Fractal op zijn stand tentoonstellen. Deze kleine elektrische coupé die kan worden omgevormd tot roadster en die werd voorgesteld op het salon van Frankfurt in 2015, beschikt over zijn eigen geluidssignatuur. Dankzij 13 luidsprekers en in de rugleuning van de stoelen geïntegreerde subwoofers verspreidt de Fractal geluiden die volgens het merk gekenmerkt worden door sensaties van ruimtelijkheid en dynamiek. Zodra de deuren worden geopend, gaat het concert van start. Tijdens het rijden gaat het voort met artificiële klanken van de Braziliaanse DJ Amon Tobin.

Ontdek ook

2008 | De 2008, de kleine SUV op de technische basis van de 208, onderging het afgelopen jaar een lichte facelift. Met zijn nieuwe uitvoering GT Line werd hij chiquer, maar ook geconnecteerder, doordat Apple CarPlay en Android Auto werden toegevoegd aan het infotainmentsysteem.

308 | De 308, die in 2014 werd verkozen tot VAB Gezinswagen van het Jaar, deed recenter van zich spreken met zijn GTi-versie en zijn 1.6 THP van 250 of 270 pk. De rest van het gamma wordt aangeboden als vijfdeurs of als break met onder de motorkap de kleine driecilinder tot de dikke tweeliter-diesel met 180 pk van de GT-versie.

PARTNER TEPEE | De Partner Tepee, de bestelbreak van het merk met de leeuw, kreeg vorig jaar een nieuw radiatorrooster, evenals een aanraakscherm van 7 duim. De motoren van 75 tot 120 pk werden Euro 6-conform gemaakt. Hij is ook verkrijgbaar in de allewegenuitvoering Outdoor.

 

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten