Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Renault Talisman verkozen tot Mooiste Auto van 2015

Geschreven door Olivier Duquesne op 27-01-2016

De winnaars van het Festival Automobile International, dat in Parijs gehouden wordt, zijn bekend. De Renault Talisman werd verkozen tot Mooiste auto van het Jaar 2015. Verder vielen onder meer Ford, Mazda, Mini en Porsche in de prijzen.

De Renault Talisman werd door een (Frans?) onlinepubliek verkozen tot Mooiste Auto van het Jaar 2015. De titel werd uitgereikt in het kader van het Festival Automobile International in het Hôtel des Invalides in Parijs (26 - 31 januari). De Franse berline haalde het van de Jaguar F-Pace, de Mercedes C-Klasse Coupé en de Mini Clubman. Een jury van professionals uit de autosector en prominenten, die dit jaar voorgezeten werd door de architect Jean-Michel Wilmotte, kende alle prijzen toe, waaronder die voor beste supercar en conceptcar.

Ford GT, Mazda RX Vision, Porsche Mission E en Mini Clubman

In de klasse van meer dan 55.000 euro ging de prijs van Mooiste Supercar van het Jaar naar de Ford GT, die de Honda NSX, de Ferrari 488 GTB/Spider en de grote berline Cadillac CT6 achter zich liet. De Mooiste Conceptcar van het Jaar draaide uit op een ex-aequo tussen de Mazda RX Vision en de Porsche Mission E. Zij worden gevolgd door de Bentley EXP10 Speed en de Peugeot Fractal. De Mini Clubman haalde de prijs binnen van Mooiste Interieur, voor de Jaguar F-Pace, Mercedes GLC en de Infiniti Q30.

Palme d’or en Prix Spécial

Elon Musk, de baas van Tesla, kreeg de Palme d'Or van de jury voor zijn kritische benadering van de auto en zijn onconventionele keuzes. De Australische coureur Mark Webber werd gelauwerd met de Prix Spécial van de jury, voor zijn succesvolle overstap van de F1 naar de WEC. En de Grand Prix Most Futuristic Car was voor Mercedes, voor de Concept IAA en F015. De Peugeot Fractal kreeg de Grand Prix 'Creativ' Experience' toebedeeld, de Bugatti Vision Gran Turismo die voor creativiteit.

Andere prijzen

De prijsuitreiking heeft, net als de Oscars, een heleboel onderscheidingen in petto binnen zeer specifieke categorieën. Zo ging de titel voor beste foto naar een close-up van de uitlaten van de Porsche 919 Hybrid, na de 6 Uren van Spa-Francorchamps. De foto draagt de toepasselijke naam Un Visage Fatigué (een vermoeid gezicht). De reclamecampagne van Renault met Kevin Spacey voor de Espace kreeg de Grand Prix van Mooiste Reclamespot. Het mooiste boek heet La fabuleuse collection Baillon en werd geschreven door Christian Martin en Michel Guégan. En tot slot kreeg de designdirecteur van Renault, Laurens van den Acker, de Grand Prix voor design.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten