Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosport / Peugeot doet dan toch niet mee aan Le Mans 2022

Geschreven door Yeelen Möller op 25-02-2022

De 9X8-hypercar van Peugeot staat nog niet op punt, dus heeft het Franse merk besloten zijn deelname aan de legendarische etmaalrace en het WEC nog even uit te stellen.

Het is nog even uitstel van genot wat betreft het langeafstandsracen, want hoewel heel wat merken als Ferrari, Porsche, Alpine, Audi, Toyota, Cadillac en Peugeot hun comeback of deelname aan het WEC en aan Le Mans hebben aangekondigd, zal het pas in 2023 zijn dat we die klinkende namen op de startgrid zullen zien verschijnen. Voor BMW en Ferrari was dat al van in het begin de bedoeling, Peugeot zou dit jaar al meedoen, maar moet nu toch zijn kat sturen.

(On)betrouwbaarheid

De beslissing hing al even in de lucht, maar is nu toch officieel. Peugeot Sport geeft toe dat de betrouwbaarheid van de 9X8 Hypercar nog niet op peil staat, en het dus beter is om nog even door te ontwikkelen. Vooral omdat er vanaf de eerste deelname niet meer verder ontwikkeld mag worden tot 2025.

Geen Peugeot op Le Mans van 11 tot 12 juni, dus, maar het Franse merk belooft wel deze zomer nog in actie te komen met zijn nieuwe (en bijzonder knappe) racer. Dat is dus voor de 6 uur van Monza (10 juli) of de 6 uur van Fuji (11 september).

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten