Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Minibussen : Samengestelde gezinnen

Geschreven door Jean-François Christiaens op

Na de breuk met PSA is Fiat een relatie begonnen met Renault – dat al kinderen had uit zijn huwelijk met Opel. Een ménage à quatre, want ook Nissan, de fulltimepartner van Renault, keerde na een korte bezinningsperiode terug naar de bedstee. Tezelfdertijd zochten Peugeot en Citroën troost bij Toyota. Grappig eigenlijk hoe er wel wat parallellen te trekken zijn tussen deze minibussen en de samengestelde gezinnen waaruit hun publiek vooral bestaat...

Het leven zit soms vol verrassingen, en zo kan het dat je je op een dag in de situatie bevindt waarin de omvang van je gezin varieert op het ritme van de weekends en de schoolvakanties. Wanneer een nieuwe liefde betekent dat je plots ook tussen vijf en zeven kinderen te vervoeren hebt (al is het maar occasioneel), dan komen de bestelbusjes met zitbanken plots hoog op de agenda te staan. Eerst en vooral omdat we snel uitverteld zijn wanneer het gaat over personenwagens die deze taak aankunnen. Zelfs bij de zogenoemde zevenzitters zijn in de praktijk de passagiers die veroordeeld zijn tot de koffer, verplicht om hun benen, knieën en zelfs hun hoofd in te trekken. En als die kofferzitjes uitgeklapt zijn, herleiden ze bovendien het beschikbare laadvolume tot vrijwel nul. Het is dus kiezen tussen passagiers of bagage. 

Deze minibusjes ruiken duidelijk hun kans in de wijzigende samenleving, waar het klassieke gezinsmodel steeds meer onder druk komt te staan, en doen hun best om hun bestelwagenroots zo goed mogelijk te camoufleren. Die vaststelling geldt zowel wat hun aankleding en look betreft, als voor hun rijcomfort, hun uitrusting en de moduleerbaarheid. Voor gezinnen met een beperkt budget is het nog altijd mogelijk om basisversies te kiezen met een stel banken zonder veel poeha. Maar evengoed kunnen deze busjes tegenwoordig perfect worden ingeschakeld als XXL-monovolumes of zelfs als vipvervoer.

In dit artikel : Peugeot, Peugeot Traveller

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker