Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Goodwood 2018: Polestar 2 neemt Tesla Model 3 als doelwit

Geschreven door David Leclercq op 19-07-2018

Terwijl Polestar de Polestar 1 voorstelde op het Festival of Speed 2018, gaf de constructeur ook wat meer details over zijn tweede model, een 100 procent elektrische auto die een grote rivaal voor de Tesla Model 3 wordt.

Het Festival of Speed in Goodwood is een uitzonderlijke locatie waar altijd veel te leren valt. Bij Polestar bijvoorbeeld, het nieuwe sportieve merk van Volvo. Het merk presenteerde in première de Polestar 1 hybride en gaf meer details over de Polestar 2 bij monde van Chief Operatiing Officer Jonathan Goodman. Ter herinnering: dit tweede model wordt volledig elektrisch.  

550 km autonomie en 34.000 euro

De cijfers die Jonathan Goodman vermeldt, zijn indrukwekkend. Volgens hem haalt de auto een actieradius van 550 km (wellicht nog volgens de NEDC-methode), terwijl de prijzen zouden starten bij 34.000 euro. Dat plaatst hem recht tegenover de Tesla Model 3. “Dit wordt het instapmodel van ons gamma en zal het nodige volume verzekeren op de markt van de elektrische auto’s”, aldus Goodman. De Polestar 2 is rechtstreeks afgeleid van het prototype 40.2 dat vorig jaar werd onthuld aan de zijde van de 40.1, het concept waaruit de Volvo XC40 geboren werd. Later wordt ook nog een grotere en 100 procent elektrische SUV gelanceerd, dat wordt de Polestar 3.  

30 miljoen EV’s in 2025

“De wereldwijde markt van elektrische wagens was 4 miljoen stuks groot in 2017. Maar we verwachten dat dit groeit naar 29 miljoen eenheden tegen 2025. De eigenaars van elektrische voertuigen komen uit alle richtingen. Het is dus een fout om te veronderstellen dat auto’s, omdat ze elektrisch zijn, er ook vreemd of futuristisch zouden moeten uitzien. Andere merken kunnen dat doen, maar als we kijken naar een markt van 30 miljoen auto’s over zeven jaar, is dat al een aanzienlijk deel. Het is dus nodig om een mooie auto te ontwerpen”, legt Goodman uit. En hij wil ook niet dat Polestar lijkt op Tesla. “Het is een nieuwe markt en de aankoopintenties verschillen. We moeten dus een uitnodigend merk zijn, niet alleen voor geeks of een bepaalde categorie.”

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten