Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Budget / Autoprijzen: de duurste en goedkoopste landen

Geschreven door Olivier Duquesne op 08-11-2018

Website Compare the market heeft de prijzen en kosten van 6 automodellen vergeleken, per segment, in 24 landen van de wereld. De verschillen zijn enorm, met soms een verdrievoudiging van de prijs tussen twee landen.

De Fiat 500 (stadsauto), VW Golf (middenklasser), VW Passat (gezinswagen), VW Tiguan (SUV), BMW 5-Reeks (luxe) en Porsche 911 (sportwagen): van deze 6 modellen werd telkens de instapversie genomen voor de vergelijking van “Compare the market” om de verschillen in de nieuwprijs van auto’s in de hele wereld te bestuderen. De Britse website keek naar de catalogusprijs, maar ook naar de verzekering, belastingen, brandstof en pechbijstand voor 1 jaar in 24 landen. In Portugal zijn zowel de Golf (21.101 euro) als de Tiguan (28.391 euro) het duurst. De Golf is er zelfs 4 keer duurder dan in Indië. In China is de Fiat 500 drie keer duurder dan in Indië.

Alles hangt af van het segment

De minst dure auto vinden we in Indië: de Fiat 500 kost daar 6.133 euro. Maar een Golf is er nauwelijks duurder: 6.271 euro. Dat maakt ons als Belgen jaloers, want de kostprijs in het eerste jaar ligt hier op respectievelijk 10.795 en 17.556 euro. Maar Indië is wel enkel goedkoop voor kleine en vaak kaalgeplukte modellen. Voor een Porsche 911 moet een Indiër daarentegen minstens 143.348 euro neertellen, terwijl een Canadees daar slechts 54.861 euro voor moet betalen… SUV-fans zijn best af in Rusland, met een Tiguan voor 14.948 euro (tegenover 28.391 in Portugal). En de BMW 5-Reeks? Die is een ‘koopje’ in Mexico: 28.902 euro. Brazilianen betalen er echter de volle pot voor: minstens 59.705 euro.

Belgische prijzen

Doorgaans zit België in de middenmoot, behalve voor de VW Golf (17.557 euro), waarvoor ons land een van de duurste markten is. Toch zijn wij nog steeds beter af dan de Nederlanders. We staan doorgaans op gelijke hoogte met Duitsland en Frankrijk, al hebben de Duitsers doorgaans een voordeel van een paar honderd euro. Behalve voor de Fiat 500, die bij ons minder kost. Om de studie in detail te bekijken, klik je op deze link naar de site van Compare the market.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten