Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Porsche bespaart 6 miljard euro tegen 2022

Geschreven door David Leclercq op 17-08-2018

Porsche verdient flink geld en investeert fors, maar moet toch stevig gaan snoeien: tegen 2020 wil het 6 miljard euro besparen.

CEO Oliver Blume verklapte aan journalisten van de Duitse kranten Stuttgarter Zeitung en Stuttgarter Nachrichten dat Porsche “een programma ter besparing van meerdere miljarden euro’s in de komende 3 jaar” wil lanceren. Elk jaar zou 2 miljard moeten worden bespaard, voor een totaal van 6 miljard tegen 2022.

Optimalisering

Dat betekent echter niet dat Porsche met de hakbijl door zijn gamma zal gaan. De CEO wil eerder de productieprocessen verbeteren en nieuwe commerciële akkoorden sluiten om de materiaalkost te drukken. Dat lijkt niet eenvoudig, zeker niet voor de staalprijzen, nu de Verenigde Staten op dat vlak een handelsoorlog tegen de rest van de wereld zijn begonnen.

In het groen

Dat betekent echter niet dat Porsche slecht boert, want in het eerste semester van 2018 nam het zakencijfer toe met 4 procent in vergelijking met 2017, tot 12,3 miljard euro. Maar het netto bedrijfsresultaat verbeterde met slechts 1 procent, wat een verklaring kan zijn voor de maatregelen. En dan is er nog een probleem met de Panamera, die door de Duitse overheid in het vizier is genomen en die misschien naar de dealer terug moet.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten