Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Porsche werkt aan nieuwe 918 Spyder

Geschreven door David Leclercq op 07-03-2019

Porsche-baas Olivier Blume heeft in Genève in een interview verklapt dat het merk nadenkt over een tweede geëlektrificeerde hypersportwagen naar het voorbeeld van de 918 Spyder.

Porsche denkt na over een nieuwe geëlektrificeerde hypersportwagen, een model dat dus een opvolger zou worden van de verbluffende 918 Spyder die in 2013 iedereen van zijn sokken heeft geblazen. Olivier Blume, de baas van het merk, bevestigde het verhaal in een reeks interviews die hij gaf op het salon van Genève.

Hybride of volledig elektrisch?

De grote baas vertelde dat de knoop rond de aandrijflijn nog niet is doorgehakt. Er zijn dus nog meerdere pistes mogelijk en als het model er ooit komt, kan dat als plug-in hybride of als zuiver elektrische auto zijn. Als het project doorgaat, komt de sportwagen halverwege het volgende decennium op de markt.

Elektrisch offensief

Volgens Blume is Porsche vandaag vooral bezig met zijn eerste elektrische auto’s, met name de Taycan en de Taycan Sports Turismo. Maar hij verklapte dat het bedrijf zich ook op projecten wil storten in de stijl van de McLaren P1 of Rimac Concept One. “Ik zie voor de toekomst potentieel voor een hypersportwagen met de volgende generatie batterijen,” zo verklaarde hij, en hij voegde nog toe dat “dit een zeer krachtige auto moet worden”. Dat spreekt voor zich…

Batterij-uitdaging

Verder zei Blume nog dat Porsche met veel aandacht de ontwikkelingen volgt op het vlak van batterijen met “semigeleiders”. Het merk werkt vandaag samen met de universiteit van Stanford in Californië, in de Verenigde Staten. De VW-groep heeft meer dan 80 miljoen euro gepompt in deze samenwerking met QuantumScape Corporation. Tegelijk herhaalde Blume zijn intentie om snel een hybride 911 te lanceren: “Ik denk dat we over een drie of vier jaar een hybride 911 op de markt kunnen brengen”.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten