Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Porsche Boxster & Cayman: hybride en elektrische optie in 2022

Geschreven door David Leclercq op 24-04-2019

Vanaf 2022 zou Porsche 100% elektrische versies van de Boxster en Cayman moeten uitbrengen. Ze zullen plaatsnemen naast de hybride en plug-in hybride versies die dan de ‘klassieke’ modellen worden.

Porsche heeft de komst van een 100% elektrische Boxster en Cayman bevestigd voor 2022. Die zullen plaatsnemen naast de hybride en plug-in hybride versies die vanaf dan het ‘klassieke’ gamma opmaken.

Prototypes

Olivier Blume, de baas van Porsche, heeft gezegd: “we hebben nu prototypes van de 718 die op elektriciteit werken. Net als een hybride prototype die in de maak is. Voor de volgende generatie kan het zijn dat we hybrides of plug-in hybrides zullen hebben, maar dat wordt nog allemaal onderzocht.”

Ook hybrides

Het feit dat de modellen ook beschikbaar zullen zijn als hybride en/of plug-in hybride komt omdat de studies aantonen dat de technologie voor lithium-ionbatterijen nog niet krachtig genoeg is om volledig voor elektrisch te gaan. Met de huidige architectuur van de Boxster/Cayman zou de autonomie maar 200 km bedragen, wat nog steeds te weinig is. Dat gezegd zijnde, de toekomstige PPE-architectuur die nu in ontwikkeling is zou beter moeten doen, net als de MLB-structuur die de Macan gebruikt.

Dilemma

Over de Macan zei Blume ook dat de keuze openstond voor de volgende generatie om “ofwel te investeren om naar Euro 7 (ook bekend als Euro 6d) te gaan, ofwel rechtstreeks op elektrisch over te stappen”. Het probleem is duidelijk dat “het tempo van de evolutie in elk land anders is. China wil nu elektrisch rijden, terwijl Rusland bijvoorbeeld minder haast heeft.”

911 als voorbeeld

We weten dat Porsche al werkt aan een toekomstige hybride en/of elektrische 911. Het spreekt voor zich dat de 718’s zullen profiteren van deze ervaring. In elk geval zal er elektrificatie nodig zijn om te voldoen aan de Euro 6d-norm (of Euro 7) die van toepassing is in 2021. Voor de Boxster en Cayman zou Porsche kiezen voor kleinere benzinemotoren met een 48 V-systeem geïntegreerd in de versnellingsbak met dubbele koppeling. Het valt nog te bezien wat Porsche gaat doen met de volledig elektrische auto, wetende dat de schattingen ervan uitgaan dat de dichtheid van lithium-ioncellen met 25% zal toenemen tussen 2019 en 2025.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten