Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / VIDEO – Mark Webber verklapt dat Porsche Mission E 600 pk krijgt

Geschreven door David Leclercq op 23-05-2018

Beetje bij beetje bevestigt Porsche de informatie die op het internet rondgaat over zijn toekomstige elektrische berline Mission E. Die komt in 2019 met meerdere vermogensversies, waaronder een van 600 pk.

Porsche communiceert tegenwoordig via Mark Webber over zijn Mission E. De voormalige F1-rijder verklapt namelijk in een filmpje van de constructeur dat de auto 600 pk ontwikkelt, ongetwijfeld in zijn meest krachtige versie. Hij bevestigt ook dat het model een architectuur met twee motoren gebruikt, naar het voorbeeld van Tesla’s Dual Motor-principe. Daarmee zou de berline qua prestaties niet veel onderdoen voor de GT2 RS, met een optrektijd van 0 naar 100 km/u in minder dan 3,5 seconden.

80 procent laden in 15 minuten

De nieuwe elektrische architectuur J1 drijft de spanning op tot 800 V, zodat de batterij op een kwartiertje 80 procent kan worden herladen. Het ziet er sterk naar uit dat deze Mission E qua vormtaal en fundamenten nauw zal aansluiten bij de huidige Panamera, want hij biedt ook 4 plaatsen. Met dat verschil dat de Mission E net zoals (alweer) bij Tesla dankzij een centraal ingeplante batterij en de configuratie met twee motoren een beter evenwicht zal vertonen dan het model met verbrandingsmotor. Deze J1-architectuur is trouwens specifiek en verschilt van de nieuwe MLB en MSB die Porsche heeft ontwikkeld. In vergelijking met de SUV’s, zoals de toekomstige Audi e-tron, krijgt hij een lage vloer, zo vertelde Porsche-CEO Oliver Blume.

Meerdere versies, programmeerbare opties

Blume bevestigde verder dat de productieversies van de Mission E en van de e-tron sterk vergelijkbare batterijen krijgen, geleverd door Hitachi. Nogmaals naar het voorbeeld van Tesla zouden sommige opties tijdens de hele levensduur van de auto kunnen worden geactiveerd. Net zoals AutoPilot kan je dus later betalen om de optie toegankelijk te maken. En hoewel het nog niet helemaal zeker is, zei Blume in het verleden al: “het zal mogelijk zijn om meer vermogen aan te vragen en om bijvoorbeeld van 400 naar 450 pk te gaan”.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten