Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Porsche 919 Hybrid Evo: ronderecord in Francorchamps

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-04-2018

De Porsche 919 Hybrid is teruggetrokken uit het WEC-kampioenschap en maakt nu een soort afscheidstournee. Die begon op het circuit van Spa-Francorchamps, waar hij meteen het absolute ronderecord verbrak.

Gisteren, op 9 april, had de Porsche 919 Hybrid een tijd van 1 min 41,770 seconde nodig voor een rondje Spa-Francorchamps. Dat is 0,783 seconden sneller dan Lewis Hamilton tijdens zijn pole position met zijn Mercedes W07 Hybrid voor de Grote Prijs Formule 1 van 2017. De recordtijd met de Porsche kwam van de 34-jarige Zwitser Neel Jani. Hij haalde een maximumsnelheid van 359 km/u en legde het parcours af aan een gemiddelde van 245,61 km/u. Let wel: de LMP1-auto is niet helemaal dezelfde als die van het kampioenschap uit 2017. Deze 919 Hybrid “Evo” is herwerkt, vooral dan op het vlak van elektronica en stroomlijn, zodat hij zijn maximale potentieel beter kan benutten. Op die manier haalt hij het beste uit zijn hybride systeem, met een 2.0-V4 turbo op de achteras en een elektromotor op de voorwielen, goed voor een totaalvermogen van 720 pk.

Afscheidstournee

Nadat hij zijn opgemerkte ronde reed op het mooiste circuit ter wereld in de Ardennen richt de Porsche 919 Hybrid Evo zijn pijlen op de Groene Hel van de Nordschleife voor een demonstratierit voor de 24 Uur van de Nürburgring (Duitsland) op 12 mei. Half juli rijdt hij in het Verenigd Koninkrijk tijdens het Goodwood Festival of Speed en in op het Porsche-festival op Brands Hatch op 2 september. Tot slot steekt hij eind september de Atlantische Oceaan over om deel te nemen aan de Porsche Rennsport Reunion in Laguna Seca (Californië).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten