Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Alpine R5 komt in 2024

Verwachte lancering : 01-03-2024

Geschreven door Klaas Janssens op 09-07-2021

Alpine wordt een elektrisch sportmerk tegen 2024, met drie modellen in het gamma. Eentje daarvan wordt de Alpine R5, die de spirituele opvolger moet worden van de Renault Clio R.S.

Renault R5 Alpine - X-Tomi Design

De toekomst van Alpine wordt steeds duidelijker. Renault stofte het sportwagenmerk af en kleefde de badge op een moderne reïncarnatie van de A110, vervolgens werden alle activiteiten van Renault Sport onder de Alpine-noemer geplaatst. De volgende stap is de volledige elektrificatie van de Franse constructeur, die van start zou gaan in 2024.

Renault spreekt van verschillende EV-modellen: een in samenwerking met Lotus ontwikkelde opvolger van de Alpine A110 en een sportieve SUV, maar de eerste elektrische wagen wordt een elektrische hot hatch. Dat wordt een Alpine gedoopte RS-versie van de nieuwe Renault 5. De technologie zou parallel kunnen lopen met die van de Renault Zoë RS Concept.

215 pk

De toekomstige R5 Alpine zou een sportieve boost geven aan het Renault-model door hem een krachtigere motor en een aangepast chassis te geven. Standaard zou de elektrische R5 een motor van 100 kW krijgen, ofte 136 pk. Maar de Alpine R5 zou de elektromotor van de elektrische Renault MéganE krijgen, waarmee zijn vermogen zou klimmen tot 160 kW of 215 pk.

Op dynamisch vlak moet de R5 Alpine genieten van een verbreed spoor voor meer sportiviteit en een stoerdere look, maar het blijft een voorwielaandrijver. Al zou de optie overwogen worden om ook een deel van het koppel naar de achterwielen te sturen voor meer tractie en dynamiek.

Render: X-Tomi Design

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten