Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Renault bevestigt comeback van Espace, wordt SUV met zeven zitplaatsen

Geschreven door Klaas Janssens op 24-01-2023

Renault Espace keert terug als een SUV met vijf of zelfs zeven zitplaatsen. De volledige onthulling van de zesde generatie staat op de planning voor 28 maart 2023.

Voor zijn toekomstige uitbreiding van het gamma haalt Renault enkele iconische namen vanonder het stof. Eerder leerden we dat de Scénic zou terugkeren, nu bijkt dat er ook een nieuwe Espace op de planning staat. En die trekt de lijn van de vorige generatie door.

LEES OOK Top 5: legendarische monovolumes

De nieuwe, alweer zesde generatie van de Renault Espace wordt immers een flink uit de kluiten gewassen SUV die ook verkrijgbaar wordt met een derde zitrij en dus met zeven zitplaatsen.

Onthulling in 2023

Meer details ontbreken, al zegt de Franse constructeur wel dat de nieuwe Espace op het CMF-CD-platform van de Alliantie zal staan. Dat is de architectuur die ook gebruikt wordt door de Renault Austral. Net zoals de Mégane E-Tech krijgt de laatste letter van de naam Espace een goudkleurige E, wat hint naar een geëlektrificeerde aandrijflijn.

LEES OOK Test: Renault Austral (2022)

De volledige onthulling van de nieuwe Renault Espace volgt op 28 maart 2023. Dan worden de officiële beelden van zowel het koetswerk als het interieur vrijgegeven en leren we ook met welke motoren de SUV de Europese en dus ook de Belgische markt probeert te veroveren.

40 jaar Renault Espace

De timing van die nieuwe Renault Espace is niet geheel toevallig. Het was immers in november 1983 dat de eerste generatie zijn debuut maakte, nog als conceptcar. De commercialisatie van de destijds nog door Matra geproduceerde monovolume volgde in de loop van 1984. Het project kwam pas bij Renault terecht nadat het afgewezen werd door PSA. Peugeot zat in financieel zwaar weer en durfde de gok toen niet aan...

LEES OOK Terug naar de toekomst met de Renault Espace F1 (1995)

Onze favoriete Renault Espace? De F1, een waanzinnige conceptcar die aangedreven werd door de V10-krachtbron die het Williams-team gebruikte. 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten