Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / Dieselgate: klacht Test Aankoop ontvankelijk verklaard

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-12-2017

De Burgerlijke Rechtbank van Brussel meent dat de groepsaanklacht tegen Volkswagen en D’Ieteren op initiatief van Test Aankoop ontvankelijk is. De consumenten mogen dus voorzichtig beginnen hopen op een schadeloosstelling.

De groepsaanklacht op initiatief van Test Aankoop uit 2016 tegen Volkswagen en D’Ieteren is zopas ontvankelijk verklaard door de Rechtbank van eerste aanleg van Brussel. De rechtbank koos bovendien voor een “opt-out”-formule, wat betekent dat alle klanten die zijn getroffen door Dieselgate worden vertegenwoordigd door de consumentenvereniging. Zij kan dus een financiële compensatie toekennen of zelfs opleggen dat de auto wordt teruggekocht van de getroffen klanten. Test Aankoop heeft 8.000 dossiers verzameld in het kader van de collectieve aanklacht. Maar daarmee is de buit nog lang niet binnen voor de klagers, want het gerecht moet ook het standpunt van de constructeur en de invoerder nog horen.

Dieselgate

Deze gerechtelijke procedure werd opgestart na Dieselgate. In de herfst van 2015 werd in de Verenigde Staten ontdekt dat er met de motorsturing van de dieselwagens van de VW-groep was gesjoemeld. Het systeem gaf valse resultaten tijdens de Amerikaanse uitstoottests. De procedure dwong Volkswagen om 14,7 miljard dollar boete te betalen in de VS en om wereldwijd 11 miljoen auto’s terug te roepen voor een software-update (320.000 in België).

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten