Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Seat op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

De Seat-stand in de Heizelpaleizen staat uiteraard volop in het teken van de langverwachte SUV, de Ateca. Je zou bijna vergeten dat ook de Leon-familie voor 2017 werd opgefrist...

LEON

Dankzij de facelift die hij nog maar pas onderging, is de Leon verleidelijker dan ooit. De bumpers werden hertekend, terwijl de voorste richtingaanwijzers voortaan verstopt zitten in de lijn van de leddagrijlichten. De achterste lichtblokken, die eveneens gebruikmaken van ledtechnologie, kregen grotere richtingaanwijzers. Binnenin bevat de middenconsole nu vanaf het tweede uitrustingsniveau een elektrische parkeerrem, waardoor de designers de console konden aanpassen en een bakje konden integreren. Het dashboard kan als optie worden voorzien van een nieuw infotainmentsysteem met een capacitief aanraakscherm van 8 duim. Onder de motorkap zijn er geen wereldschokkende veranderingen: de kleine 1.0 TSI is voortaan enkel nog verkrijgbaar met een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verhoudingen, terwijl de 1.6 TDI 5 pk wint. Jammer genoeg wordt die laatste nog altijd aangeboden met een manuele vijfbak, terwijl een zesbak toch al een tijdje de norm is in het segment.

ATECA

Voor het eerst in zijn bestaan telt het Seat-gamma ook een SUV: de Ateca, die nog maar pas in de showrooms staat, zou heel wat klanten – bestaande en nieuwe – naar de stand van het Spaanse merk moeten lokken. En op de 4x4-piste laten twee 4x4 TDI’s met 190 pk zien waartoe de compacte SUV uit Martorell in staat is. De Ateca staat op hetzelfde platform als de VW Tiguan en pakt uit met goede wegkwaliteiten, terwijl je binnenin dat gevoel van robuustheid en veiligheid geniet dat SUV-liefhebbers zo op prijs stellen.

 

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten