Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Skoda op het Autosalon van Brussel 2023 (Paleis 11)

Geschreven door Klaas Janssens op 15-01-2023

Skoda pakt groots uit op het Autosalon van Brussel. Zowat het hele gamma van de Tsjechische VW-dochter tekent present op de Brussels Motor Show 2023, maar de blikvanger is een elektrische SUV die de toekomst van Skoda vertegenwoordigt.

Aan de meer dan 30 wagens die Volkswagen meeneemt naar het Autosalon van Brussel kan Skoda niet tippen, toch zet ook de Tsjechische VW-dochter een heleboel modellen op zijn stand. Daarbij wordt er een onderscheidt gemaakt tussen de elektrische iV-modellen, de compactere stadswagens, de klassieke gezinswagens en de populaire SUV's. 

PLAYLIST Overzicht van alle onze video's op het Autosalon van Brussel 2023

Hebben we het over de elektrische iV-modellen, dan doelen we op de Skoda Enyaq en de Enyaq Coupé - die ook beschikbaar zijn als wat sportievere RS. De nieuwe Fabia en de wat minder nieuwe Scale vertegenwoordigen de compactere stadswagens en de Octavia en de Superb de klassieke gezinswagens. De populaire SUV's van Skoda zijn de Kamiq, de Karoq en de Kodiaq.

Skoda Autosalon Brussel 2023

Skoda Vision 7S Concept

Tijdens de Brussels Motor Show van 14 tot 23 januari 2023 zullen al ze allemaal te zien zijn in paleis 11 van de Heizel, waar de merken van invoerder D'Ieteren verzamelen blazen. Maar de blikvanger wordt de Skoda Vision 7S Concept, een elektrische SUV die de nieuwe designkoers en de versnelde elektrificatiestrategie van de Tsjechische constructeur in de groene verf wil zetten.

De Skoda Vision 7S is een SUV met zeven zitplaatsen en een elektrische aandrijflijn. Het accupakket heeft een capaciteit van 89 kWh, belooft een rijbereik van 600 kilometer en kan snelladen aan 200 kW. Skoda streeft naar een verkoop van 70% elektrische modellen tegen 2030. Tegen 2026 moet het gamma drie nieuwe elektrische modellen tellen, maar of dat ook wil zeggen dat de 7S in productie gaat...

Alle informatie (nieuws, praktische informatie, saloncondities) over het Autosalon van Brussel 2023 vind je op onze speciale salonwebsite!

Skoda Autosalon Brussel 2023

Welke modellen brengt Skoda in 2023 mee naar het Autosalon van Brussel?

 

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten