Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / GimsSwiss – Skoda Fabia: facelift zonder diesel in Genève

Geschreven door Olivier Duquesne op 08-02-2018

Skoda heeft de Fabia een kleine facelift gegeven. De Tsjechische stadsauto krijgt daarbij ledlichten en nieuwe rijhulpsystemen. Het motorenpalet beperkt zich voortaan tot 1.0-benzinedriecilinders.

Tijdens het salon van Genève (8-18 maart) stelt Skoda de gefacelifte Fabia berline en break voor. De uiterlijke aanpassingen blijven beperkt tot nieuwe ledkoplampen en -achterlichten, een herwerkt radiatorrooster en andere mistlampen in de neus. Het velgenaanbod evolueert, met bijvoorbeeld lichtmetalen 18-duimvelgen voor de 5-deurs. Aan boord kan de Tsjech worden besteld met een Swing-infotainmentsysteem met een scherm van 6,5 duim. Je kan ook kiezen voor een geïntegreerd navigatiesysteem en spiegelfuncties voor je smartphone: Mirrorlink, Apple CarPlay of Android Auto. Verder zijn usb-poorten beschikbaar voor de achterste plaatsen.

Enkel nog benzine

Het aanbod aan rijhulpsystemen evolueert met een dodehoekwaarschuwing, detectie van dwarsverkeer bij achteruitrijden en automatische grootlichten. Onder de motorkap ten slotte zweert de Fabia de diesel af. Afhankelijk van de markt beperkt het aanbod zich tot vier 1.0-driecilinders. De atmosferische versies (MPI) ontwikkelen 60 en 75 pk. De drukgevoede TSI’s halen 95 en 110 pk en krijgen een partikelfilter. De krachtigste motor is ook verkrijgbaar met een DSG-7-bak. De opgefriste Fabia komt in het tweede trimester van het jaar op de markt.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten