Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Skoda krijgt derde SUV in 2019

Geschreven door Laurent Norro op 15-02-2018

Tegen 2019 voegt Skoda een derde SUV toe aan zijn gamma. Dat wordt uiteraard een neef van de Seat Arona voor een prijs die alle concurrentie tart.

Skoda voegt in de loop van 2019 een derde SUV toe aan zijn gamma. Een conceptcar met de naam Vision X kondigt hem in maart aan tijdens het salon van Genève. Deze kleine SUV wordt logischerwijze een neef van de Seat Arona en zou naar verluidt Polar gaan heten, al moet dat nog officieel worden bevestigd.

Gekende basis

Deze SUV, die in het gamma nog onder de Karoq komt, biedt plaats aan 5 personen en staat op het recente MQB-A0-platform. Hij zal de keuze laten tussen twee benzinemotoren en twee diesels met vermogens van 95 of 115 pk. Net zoals de Arona zal deze Tsjechische SUV het zonder vierwielaandrijving moeten doen, want het wordt een pure voorwieltrekker.

Goedkoopste?

De nieuwkomer wordt volgend jaar bij de dealers verwacht en wil de bovenhand nemen op zijn neven binnen de Volkswagen-groep (Seat Arona en Volkswagen T-Cross), maar ook op rivalen van elders, zoals de Renault Captur, Citroën C3 Aircross, Peugeot 2008 en dergelijke meer. Hij zal zijn plaats op de markt proberen veroveren door zijn basisprijs onder die van zijn concurrenten te plaatsen. Volgens diverse experts zou de startprijs rond de 15.800 euro komen te liggen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten