Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Skoda Sunroq: fantasie van studenten

Geschreven door David Leclercq op 05-06-2018

De Range Rover Evoque Convertible is niet de enige open SUV. Ook Skoda heeft een concept in die richting bedacht dankzij een aantal studenten die met deze Sunroq op de proppen zijn gekomen.

Deze conceptcar is niet officieel van Skoda, of toch niet helemaal: 23 studenten van de technische hogeschool van Mlada Boleslav, de thuisstad van Skoda, hebben het dak van een Karoq gehaald en hem omgedoopt tot Sunroq.

Geen productieplannen

Uiteraard gaat het hier puur om een vrijetijdsproject en wordt niet aan serieproductie gedacht. De studenten wouden vooral hun kunde demonstreren. Hoewel hij geen dak meer heeft, behoudt de cross-over wel zijn achterdeuren en achterbank om te garanderen dat hij even praktisch blijft als elke andere Skoda. Opvallende details zijn de led-lichtjes onder de voorbumper die het Skoda-logo op de weg projecteren. Die kan je ook echt krijgen in de Karoq, al zitten ze in de productieversie in de deuren. En de studenten vonden nog ruimte voor een surfplank.

1.5 TSI

We zullen waarschijnlijk nooit de sprintcapaciteiten van de auto kunnen testen, maar hij rijdt wel degelijk en wordt aangedreven door een 1.5 TSI met 150 pk.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten