Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Skoda Vision E Concept herwerkt voor Frankfurt

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-08-2017

Op het salon van Frankfurt, de IAA, pakt Skoda uit met de conceptcar Vision E die eerder al in Shanghai stond. Ondertussen is het prototype echter herwerkt om zelfstandig rijden volgens niveau 3 aan te kunnen.

De Europese première van de Skoda Vision E op de IAA van Frankfurt wordt in werkelijkheid een soort wereldpremière, want sinds zijn voorstelling op het salon van Shanghai in april is hij geëvolueerd. De 4.688 millimeter lange cross-over is nog steeds een elektrische auto met 2 elektromotoren, een totaal vermogen van 306 pk en een topsnelheid van 180 km/h. Het rijbereik ligt op 500 kilometer. Bij gebrek aan middentunnel is het interieur erg ruim. Hij is uiterlijk aangepast, maar verwacht niets wereldschokkend: de velgen zijn nieuw, de led-lichtstrip vooraan is lichtjes hertekend en de achterlichten zijn expressiever. Oh ja, en het Vision E-logo op de bestuurdersdeur is verdwenen. Maar het nieuws zit hem in de connectiviteit en het niveau van zijn autonomie.

Niveau 3

De auto is namelijk herwerkt om een zelfstandigheid van niveau 3 te halen. Dat betekent dat de bestuurder op de snelweg de controle aan de auto kan overlaten, maar dat hij wel op de weg moet blijven letten. Hij geniet verder een parkeerhulp waarbij de auto zelf een parkeerplaats detecteert en er automatisch in manoeuvreert. Het infotainment kan met de stem of met gebaren worden bediend en je kan ook gebruik maken van onlinediensten. En als de bestuurder zelf rijdt, waarschuwt een vermoeidheidsdetectie hem wanneer hij minder aandachtig wordt.

Geen aparte naam

De toekomstige modellen van Skoda vallen niet onder een apart merk. In tegenstelling tot bijvoorbeeld i voor BMW of EQ voor Mercedes komt er geen specifiek elektrisch submerk. De elektrische modellen staan gewoon naast de rest van het gamma in de showrooms. Het Tsjechische merk heeft ook geen ambitie om de Tesla Model 3 te gaan beconcurreren. Zij beschouwen de Californische berline als een premiummodel. Guido Haak, de productdirecteur bij Skoda, zegt dat Tsjechische elektrische auto’s veel toegankelijker zullen zijn.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten