Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Skoda Vision X: hybride en revolutionaire conceptcar

Geschreven door Laurent Norro op 28-02-2018

De conceptcar waar Skoda volgende week mee uitpakt op het salon van Genève heeft liefst drie verschillende energiebronnen. Dit zijn de eerste details van deze Vision X Concept.

Over een paar dagen zou Skoda weleens voor opschudding kunnen zorgen op het salon van Genève. Het wil daar namelijk een revolutionaire conceptcar onthullen: een hybride SUV waarvan de verbrandingsmotor zowel op benzine als op aardgas loopt. Hij heet Vision X Concept.

Drie energiebronnen

Onder het kleedje van deze SUV, dat een idee moet geven van de designrichting van toekomstige Skoda-modellen, zit in de achteras een elektromotor met een vermogen van 20 kW. Voor en achter deze as zitten twee tanks voor de opslag van het gecomprimeerde aardgas. Dat voedt een 1.5 TSI G-TEC-viercilinder met 130 pk en 250 Nm die de voorwielen aandrijft. Deze motor wordt bovendien nog eens ondersteund door een tweede elektromotor. De elektrische aandrijving kan de auto een duwtje in de rug geven en van hem kortstondig een vierwielaandrijver maken, bijvoorbeeld bij weinig grip of op moeilijk terrein. We zeggen “kortstondig”, omdat de lithium-ionbatterij van de auto goed is voor een zuiver elektrisch rijbereik van maximaal 2 kilometer. Maar dankzij de slimme combinatie van al de mogelijke aandrijfsystemen (benzine, aardgas en elektriciteit) zou de Vision X wel een rijbereik bieden van 650 kilometer en daarbij slechts 89 g CO2/km uitstoten.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten