Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Smart op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Hoe chaotischer de steden worden, hoe meer auto’s Smart verkoopt. In Brussel is de hoofdrol weggelegd voor de gloednieuwe generatie van de elektrische versie.

FORTWO & FORFOUR Electric Drive

Met de gesloten versie van de nieuwe Smart Fortwo Electric Drive konden we al kennismaken (zie pagina 36); op het salon onthult de specialist van kleine stadsauto’s de cabrioversie, maar ook – en vooral – de Forfour Electric Drive. Met zijn vier zitplaatsen is die tot op zekere hoogte een concurrent voor de Renault Zoé, al kan hij niet het rijbereik van de Fransman evenaren. Maar met 155 kilometer volgens de normcyclus vormt hij gezien de stadsroeping van het model toch een interessant aanbod. De Smart Electric Drives zijn niet alleen aangenaam om mee te rijden, maar laden ook sneller op dan de vorige generatie. Op 3,5 uur is de batterij al voor 80 procent opgeladen aan een Wallbox, terwijl volledig opladen aan een gewoon huis-tuin-en-keukenstopcontact een zestal uur in beslag neemt. Wie zijn elektrische Smart wil personaliseren, kan terecht bij het Brabus Tailor-programma.

FORTWO & FORFOUR Brabus

De Brabus-uitvoeringen zijn opgepepte versies van de ‘basis’-Smarts, die ook gepersonaliseerd kunnen worden, zowel qua koetswerk- of interieurkleuren als qua bekleding of speciale uitrusting. De Brabus-motor tussen de achterwielen verandert hen in minidragsters: de driecilinder van 898 cc is hier opgevoerd tot 109 pk. Dankzij zijn langere wielbasis gaat de Forfour Brabus door tot 180 km/h, terwijl de Fortwo het al bij 165 km/h voor bekeken houdt.

 

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten