Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / SsangYong: eerste Chinese fabriek in 2020?

Geschreven door Laurent Norro op 13-10-2016

SsangYong overweegt ernstig om zich binnen enkele jaren in China te gaan vestigen. Het merk heeft dus zopas een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met een constructeur van bussen en vrachtwagens.

Zoals tal van constructeurs zou SsangYong graag over een fabriek in China beschikken. De Koreaanse constructeur heeft dus de stappen ondernomen opdat zijn droom werkelijkheid wordt. Zijn inspanningen waren lonend. We vernamen namelijk zopas dat het Chinese regime een partner gevonden heeft voor de constructeur. Het gaat om Shaanxi Automobile, waarvan de zetel in Xi'an gevestigd is, in de provincie Shaanxi.

Uitgekozen partner

Ook al gaat het om eerder goed nieuws, zal de Koreaanse constructeur eerst enkele niet te verwaarlozen operationele details moeten regelen. Het moet gezegd dat de keuze van Shaanxi Automobile voor alles beantwoordt aan de wil van de overheden om de industrie buiten de grote kuststeden van het land te ontwikkelen. En daar wringt het schoentje: de partner heeft geen enkele ervaring in de autowereld. Tot op vandaag heeft die enkel vrachtwagens en bussen gebouwd.

Eerste handtekening

Gelukkig is er momenteel enkel een akkoord over de studie van een joint venture die ondertekend werd door beide partijen. SsangYong laat dus verstaan dat het proces nog lang kan zijn en dat de mogelijke start van de productie niet voor 2020 op het programma staat. De constructeur heeft dus nog enkele jaren om de metamorfose van Shaanxi Automobile voor te bereiden. Wordt vervolgd ...

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten