Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Hoeveel kost de elektrische Subaru Solterra?

Verwachte lancering : 01-07-2022

Geschreven door Frédéric Kevers op 06-05-2022

De Belgische prijs van de elektrische Subaru Solterra is bekend. Hoeveel kost de elektrische cross-over, tevens de eerste BEV van Subaru?

De Subaru Solterra, de elektrische cross-over die het EV-offensief van de Japanse constructeur inluidt, heeft een Belgische prijs. Een overzicht van de verschillende versies en uitrustingsniveaus.

Vierwielaandrijving

Terwijl de verder identieke Toyota bZ4X verkrijgbaar is met voor- of vierwielaandrijving, zal de Subaru Solterra alleen worden aangeboden met vierwielaandrijving. Dit betekent dat er twee elektromotoren zijn - één per as - die samen goed zijn voor een vermogen van 160 kW (218 pk) en een koppel van 337 Nm, dat allemaal via de X-Mode AWD-transmissie op de grond wordt overgebracht. De prestaties zijn identiek aan het 'neefje' van Toyota, met een 0-100 km/u-tijd van 6,9 seconden en een topsnelheid van 160 km/u.

>> Lees ook - Subaru Solterra - eerste test (2022)

2022 Subaru Solterra

Batterij en rijbereik

De Subaru Solterra is uitgerust met een batterij van 71,4 kWh. Dit vertaalt zich in een WLTP-actieradius van 466 km, of 416 km met 20-duimwielen. De DC-snellader aan boord heeft een maximaal vermogen van 150 kW. Hierdoor kan 80% van de batterij in 30 minuten worden opgeladen. De interne wisselstroomlader is beperkt tot 6,6 kW. Voor de lancering van zijn eerste elektrische model heeft Subaru een overeenkomst gesloten met Electricea voor de installatie van thuisladers en een universele laadpas.

8 jaar batterijgarantie

Subaru biedt een standaard fabrieksgarantie van 3 jaar met een uitbreiding tot 5 jaar of 100.000 km op de aandrijflijn. Het accupakket heeft een garantie van 8 jaar of 160.000 km. Subaru vervolledigt het pakket met een mobiliteitsgarantie van 5 jaar met 5 jaar onbeperkte kilometerstand, net als bij zijn andere modellen.

Afwerkingsniveaus: Solterra, Sky Package en Two-Tone

Subaru biedt drie uitrustingsniveaus: Solterra, Sky Package en Two-Tone. Het instapmodel Solterra is vrij compleet uitgerust met vierwielaandrijving en X-Mode, 18-duimwielen, verwarmbare voorzetels, een warmtepomp en S Pedal Drive met op het stuur gemonteerde peddels om de regeneratie te regelen. Tot de rijhulpmiddelen behoren Subaru Safety Sense, met onder meer adaptief grootlicht, Dynamic Cruise Control, Emergency Driving Stop System, Lane Departure Alert, Lane Assist, Pre-Collision System en Proactive Driving Assist (de rijassistent past de voertuigsnelheid en de stuurhoek proactief aan de bocht of aan de aanwezigheid van een mogelijk obstakel op de rijbaan). De klant profiteert ook van Road Sign Recognition Assistant, Safe Exit Assist, Blind Spot Monitor, Panoramic View Monitor, Rear Crossing Traffic Alert, een achteruitrijcamera en een digitale achteruitkijkspiegel.

Het tweede niveau, Sky Package, voegt daar een panoramadak, 20-duimwielen, een kunstlederen bekleding, een verwarmbaar stuurwiel en dito achterbank en een Harman/Kardon-audiosysteem aan toe, evenals de volledige versie van het Subaru-multimediasysteem.

Het derde uitrustingsniveau ten slotte is eigenlijk een Two Tone-pakket dat beschikbaar is op de versies met Sky Package en de carrosseriekleur Harbor Mist Grey Pearl combineert met glanzend zwarte zijstijlen en dak.

2022 Subaru Solterra EV

Prijs en levering

De Subaru Solterra heeft een vanafprijs van 55.745 euro voor de instapversie 'Solterra'. Een Solterra Sky Package kost 59.995 euro, terwijl de Two Tone-optie 1.200 kost euro (61.195 euro). Tot de kleurkeuzes behoren Harbor Mist Grey Pearl (met of zonder de Two Tone-optie), Black, Emotion Red, Platinum White en Dark Blue Mica. De bestellingen zijn reeds geopend; de eerste leveringen zijn gepland voor juli 2022.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten