Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Subaru Viziv Performance: toekomstige WRX?

Geschreven door Jean-François Christiaens op 25-09-2017

Het salon va Tokio nadert met rasse schreden en Subaru legt zijn kaarten op tafel. Onder het vele nieuws dat wordt voorgesteld, merken we onder meer de aantrekkelijke concept Viziv Performance op. De voorbode van een nieuwe WRX STI?

Subaru heeft het programma voorgesteld dat het heeft uitgewerkt voor zijn nationale autosalon. Dat is op zijn zachtst gezegd uitgebreid. Zo staat er een beperkte reeks (100 exemplaren) van de sportieve STI-versie van de coupé BRZ. Die heet BRZ STI Sport Edition en onderscheidt zich onder meer door zijn ‘kakigrijze’ lakkleur en zijn verscherpte ophanging. Een andere aantrekkelijke speciale reeks (450 exemplaren), die net zoals die eerste niet naar ons komt, is de WRX STI S208. Die is ontwikkeld op basis van de WRX STI maar krijgt meer vermogen (al zegt Subaru niet hoeveel), naast een specifieke stroomlijnkit, een koolstofvezel dak en een herwerkte ophanging. Deze beperkte reeks zou meteen een uitzwaaimodel zijn voor de huidige WRX STI. In Tokio onthult Subaru namelijk een conceptcar van een sportieve berline met de naam Viziv Performance. Hoewel de constructeur het niet wil bevestigen, zou deze conceptcar in grote lijnen de volgende generatie aankondigen van de WRX STI.

Geduld

Voorlopig heeft Subaru nog niet meer losgelaten van dit prototype dan twee teaserfoto’s. We zullen dus nog even moeten wachten voor we meer weten over deze bijzonder gespierd ogende bolide. Het enige wat de Japanners nu al verklappen, is dat hij “sportief rijplezier” combineert met “moderne rijhulpsystemen” en dat hij tijdelijk autonoom rijden mogelijk maakt dankzij zijn pakket aan ondersteuningssystemen die onder de noemer EyeSight worden aangeboden. Voor de volledigheid geven we nog mee dat Subaru op zijn stand in Tokio nog twee andere concepts zal onthullen op basis van bestaande modellen: de Impreza Future Sport Concept en de XV Adventure Concept. De eerste geeft de stijl aan van een eventuele sportievere versie van de huidige Impreza, terwijl de tweede zich opwerpt als een echte offroadversie van de cross-over XV.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten