Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla: Winstgevendheid tegenover jobs?

Geschreven door David Leclercq op 22-01-2019

Tesla heeft aangekondigd dat het 7% van zijn personeel gaat schrappen. Reden: kosten verminderen en een recent maar moeizaam behaalde winstgevendheid behouden.

In een e-mail aan medewerkers heeft Elon Musk aangegeven dat hij 7% van het personeelsbestand van Tesla zou moeten laten vertrekken. Het doel van de baas is om de (geringe) winstgevendheid van het bedrijf voort te zetten die eind 2018 is verworven.

Model 3

Het moet gezegd dat Musk grote moeilijkheden heeft ondervonden om zijn nieuwste model, de Model 3, in productie te nemen. En hetzelfde om een acceptabel productietempo te bereiken. “Tesla zal deze inkrimping moeten implementeren terwijl het productietempo van Model 3 wordt verhoogd en de productie-engineering wordt verbeterd in de komende maanden” gaf de baas aan. De Model 3 wordt beschouwd als een centraal element om de overleving van het merk op financieel vlak te waarborgen. In het laatste kwartaal van 2018 waren de leveringen lager dan verwacht. We merken op dat het productieniveau echter niet zo laag ligt, met 90.700 geproduceerde auto’s in het vierde trimester tegenover een voorziene 92.000. De enige positieve noot: de gegenereerde winst in het derde kwartaal werd herhaald in het vierde kwartaal, een situatie die vrij uniek is in de geschiedenis van het jonge elektrische merk.

Minder duur

Tesla heeft ook aangegeven dat het de prijs van zijn auto’s met 2000 dollar zou verlagen in de VS om het verlies van de staatssteun voor elektrische auto’s te compenseren. Deze aankondigingen hadden duidelijk hun weerslag op de beurs in Wall Street, met een aandeel Tesla dat aanvankelijk met ongeveer 10% daalde. Het valt nog te bezien hoe de markten de komende dagen zullen reageren. Het zal wel niet het einde van de wereld zijn… Of toch? Deze ontslaggolf bij Tesla komt op hetzelfde moment als een ontvetting bij SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk. Vandaar de vragen van de aandeelhouders over de goede bestuurscapaciteiten bij de eigenzinnige baas.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten