Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla roept 53.000 auto’s terug

Geschreven door Laurent Norro op 24-04-2017

Op Tesla’s die in 2016 zijn gebouwd, is een probleem met de remmen ontdekt. De constructeur, die geen risico’s neemt met veiligheid, heeft beslist 53.000 auto’s terug te roepen.

Tesla-eigenaars moeten de komende dagen hun brievenbus in de gaten houden. De constructeur heeft namelijk net aangekondigd dat 63 procent van de in 2016 gebouwde auto’s naar de werkplaats moet komen. Exemplaren van de Model S en X die tussen februari en oktober 2016 van de band zijn gelopen, kennen namelijk problemen met de remmen. Let wel: de maatregel is preventief bedoeld. Tot op heden vond nog geen enkel ongeval plaats.

Defecte remmen

Concreet zou Tesla niet minder dan 53.000 auto’s terugroepen voor een fout aan de remmen en de parkeerrem. Volgens Tesla zou de parkeerrem slecht kunnen functioneren waardoor de auto zou kunnen gaan rollen wanneer hij geparkeerd is. Toch noemt de autobouwer uit Californië het gebrek “ongevaarlijk”. Elon Musk, de grote baas van Tesla, wil de klanten geruststellen met de volgende boodschap: “We gaan de defecte onderdelen bij wijze van voorzorg proactief vervangen om er zeker van te zijn dat dit probleem niet meer opnieuw plaats vindt”. De constructeur belooft dat alle auto’s tegen oktober zullen zijn aangepast en verzekert de eigenaars van de betrokken modellen dat ze met een gerust hart kunnen blijven rijden met hun voertuig.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten