Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla: waarom keldert het aandeel plots?

Geschreven door David Leclercq op 10-09-2018

Afgelopen vrijdag zette het Tesla-aandeel de beurs van Wall Street op zijn kop door 10 procent van zijn waarde te verliezen. Hoe dat komt, analyseren we in dit artikel.

-6,3 procent afgelopen vrijdag en meer dan 30 procent verlies op een maand tijd: dat is de harde realiteit van het Tesla-aandeel, dat de voorbije weken maar blijft ineenzakken. De steile duik begon op 7 augustus en hangt samen met een aantal gebeurtenissen, zoals de tweet van Elon Musk om te zeggen dat hij het merk graag van de beurs van New York zou weghalen. Een fikse tegenvaller voor Dave Morton, die de avond voordien was benoemd tot de nieuwe financiële directeur van het merk. Hij heeft het niet meer dan een maand volgehouden: hij is zopas opgestapt, met als motivatie dat hij niet overweg kon met de mediatisering van de groep. Maar ongetwijfeld had hij het ook lastig met de fratsen van Musk, die vorige week nog maar eens voor polemiek zorgde op de radio.

Joint op de radio

Musk, de CEO van Tesla en Space X, was vorige week namelijk uitgenodigd voor een radio-interview in de show van acteur en presentator Joe Rogan. Hij liet zich meeslepen door het spel van het interview: hij nam een joint aan die de interviewer hem aanreikte en nam er een trekje van voor de webcams van het radiostation. Marihuana is weliswaar legaal in Californië, maar hoewel het verhaal heel wat websurfers deed glimlachen, zorgde het er wel voor dat het aandeel nog maar eens kelderde omdat heel wat investeerders zich zorgen maken over het beslissingsvermogen van Musk.

Laagste peil sinds 5 maand

Voeg daar de problemen met de assemblage van de Model 3 aan toe en de schijnbaar onhaalbare beloftes voor toekomstige producten en het wordt duidelijk waarom het aandeel het lastig heeft en op zijn laagste niveau sinds 5 maand zit, namelijk op 363 dollar. Die druk heeft niet enkel Dave Morton doen beslissen om op te stappen. Ook HR-directrice Gabrielle Toledano zou volgens persbureau Bloomberg zijn vertrokken… Je zou je voor minder gaan afvragen hoe Tesla uit deze miserie kan weggeraken, zeker nu ook de Duitse autobouwers heel langzaamaan beginnen met elektrische auto’s te introduceren.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten