Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Ferrari werkt aan elektrische Tesla-rivaal

Geschreven door David Leclercq op 24-01-2018

Tijdens het salon van Detroit heeft Ferrari aangekondigd dat het werkt aan een zuiver elektrische supersportwagen tegen 2020. Het officieuze doel is om te vermijden dat de toekomstige Tesla Roadster hen de loef afsteekt.

Sergio Marchionne zit niet verlegen om een spectaculaire aankondiging meer of minder. Ook op het jongste salon van Detroit stelde hij niet teleur door het volgende mee te delen: “Als er ooit elektrische supersportwagens komen, dan bouwt Ferrari de eerste”. Dat geeft uiteraard heel wat stof tot discussie, vooral dan over hoe ver Maranello al zit met zijn studiewerk naar een dergelijk model.

Tesla aanvallen?

Puristen zullen uiteraard zeggen dat het gewoon om een markttrend gaat en dat geen enkele andere constructeur wordt geviseerd. Maar Ferrari wil zijn verkoopcijfers opkrikken en zijn gamma diversifiëren en zal toch een manier moeten vinden om daarbij de toekomstige CO2-normen (gemiddeld 95 g/km tegen 2021) te respecteren. Dat impliceert dat een elektrische auto onmisbaar wordt. Bovendien is het ook Ferrari niet ontgaan dat Tesla (en andere constructeurs zoals Rimac) een deel van zijn cliënteel dreigt in te pikken. Marchionne zei zelf trouwens: “Ik wil niet minimaliseren wat Elon Musk heeft gedaan, maar ik denk dat het voor iedereen haalbaar is”. Het project maakt blijkbaar deel uit van het strategische plan 2018-2022 dat het merk zopas op punt heeft gesteld en waar ook hybrides ingepland zijn.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten