Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Tesla Model 3, niet vóór 2017

Verwachte lancering : 01-06-2017

De Tesla Model 3, een goedkoper model binnen het gamma van de constructeur uit Californië, lijkt wat vertraging opgelopen te hebben. Hij zou niet voor 2017 verkrijgbaar zijn.

Tesla had de lancering van de Model 3 aangekondigd voor de nabije toekomst. Deze kleinere berline werd verwacht in 2016, maar is ondertussen uitgesteld tot 2017. Zelfs al is de onthulling nog wel gepland voor de lente van 2016. Elon Musk, de emblematische baas van Tesla, heeft de vertraging bevestigd. De oorzaak van het probleem zit hem in de beperkte productiecapaciteit van de constructeur zolang zijn nieuwe Gigafactory nog niet operationeel is. Bovendien is Tesla actief bezig met de voorbereiding van zijn elektrische SUV, de Model X.

Tegen de prijs van een premium

De Model 3 wordt voorgesteld als een “low cost”-versie van de zuiver elektrische auto. Die term moet echter worden gerelativeerd. De Tesla Model S vereist immers een financiële inspanning van minstens 75.000 euro en de prijzen lopen gemakkelijk op tot tegen de 100.000 euro. De Model X, die wel in 2016 verwacht wordt, zou zelfs meer dan 100.000 euro kosten. De “low cost” Tesla, die uiteraard minder performant zal zijn dan een model S, gaat eerder om en bij de 35.000 - 40.000 euro kosten. Dat is het equivalent van de prijs van een premium gezinswagen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten