Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Tesla: Musk geeft details over pick-up

Geschreven door David Leclercq op 02-07-2018

De praatgrage Elon Musk heeft een paar details onthuld over de pick-up die Tesla over een paar maand zou onthullen.

Elon Musk, de Twittergekke CEO van Tesla, heeft een paar details verklapt over de pick-up die het merk over een paar maand wil onthullen en die dus het tweede elektrische utilitaire voertuig van het bedrijf wordt na de vrachtwagen Semi. Verwacht hem echter niet voor 2019 op de markt, en uiteraard worden de Verenigde Staten eerst bediend.

Amerikaanse lieveling

Pick-ups zijn op zijn zachtst gezegd geliefd aan de overkant van de Atlantische Oceaan, zoals blijkt uit hun verkoopcijfers. Die van Tesla krijgt alvast vierwielaandrijving (het tegendeel had ons verrast), maar zonder transmissiearmen of reductiebak zoals in alle andere Amerikaanse pick-ups. Hij zou volgens Musk zijn koppel per wiel optimaliseren voor een perfecte trekkracht. Hint hij daarmee naar een architectuur met één elektromotor per wiel? Afwachten.

800 kilometer

Musk verklapte meer over het rijbereik: hij spreekt van een theoretisch bereik van 500 mijl of 800 kilometer zonder te moeten laden. Dat lijkt fors, want dat betekent dat er een batterij in moet die flink groter is dan 100 kWh, aangezien het profiel van de “truck” ongetwijfeld niet zo gestroomlijnd zal zijn. In de laadbak komen 220 V-stekkers zodat klanten om het even waar met hun elektrische toestellen aan de slag kunnen. Een idee dat Mitsubishi trouwens al toepast in de Outlander PHEV.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten