Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Solidstatebatterij van Toyota al voor 2021?

Geschreven door Yeelen Möller op 17-12-2020

Toyota loopt voorop als het gaat om de ontwikkeling van een solidstatebatterij en zou al tegen volgend jaar een prototype kunnen presenteren. Maar dat betekent niet dat de andere Japanse constructeurs stilzitten.

Toyota is de wereldwijde leider als het gaat over de ontwikkeling van een solidstatebatterij, met al meer dan 1.000 ingediende patenten over deze technologie. De solidstatebatterij is de volgende stap als het gaat over batterijtechnologie, met als voornaamste voordelen een hogere energiedensiteit en een betere stabiliteit, waardoor je hem sneller kan opladen en er minder brandgevaar is. De technologie wordt ons al een tijdje beloofd, maar het zou nog 5 tot 10 jaar wachten zijn voor we hem tegenkomen in een elektrische wagen.

Prototype in 2021

Toyota wil niet zo lang wachten om zijn technologie tentoon te stellen en zou volgens Nikkei Asia volgend jaar al een prototype klaar hebben van een elektrische wagen met een solidstatebatterij. Die snelle ontwikkeling komt er deels dankzij steunmaatregelen van de Japanse overheid in een poging om de Chinese overmacht op vlak van lithium-ionbatterijen te proberen inperken. De Japanse bedrijven Sony en Panasonic waren namelijk pioniers in de batterijsector, voor de Chinese bedrijven aan de top kwamen. Naast de ontwikkeling van de technologie, moet er ook flink geïnvesteerd worden in de productie van deze vastestofbatterijen. Het zal dus nog wel enkele jaren duren voor we een auto met zo'n batterij kunnen kopen.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten