Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Toyota Aygo X Prologue wil snel in productie

Verwachte lancering : 01-12-2021

Geschreven door Alain Devos op 17-03-2021

Zoals de Prologue-benaming reeds suggereert, gaat deze conceptcar de eind 2021 verwachte productieversie van de Toyota Aygo vooraf.

Toyota komt met een opvolger voor de Aygo, deze in de designstudio in Nice ontwikkelde X Prologue geeft ons al een idee van hoe die er zal uitzien. Het blijft een autootje voor het A-segment, dat van de allerkleinste vierwielers dus. De huidige Aygo is nog het resultaat van een soort coproductie met Citroën en Peugeot, met dit nieuwe exemplaar lijkt Toyota vooral te willen bewijzen dat klein en saai ook in autoland geen synoniemen hoeven te zijn.

SUV?

Grotere en ook echt op de hoeken van de concept geplaatste wielen maken alvast dat de zitpositie wat hoger is, verder komt de nieuwe Toyota Aygo met een opvallend en best wel gewaagd design. De vrij compacte achterste zijruiten laten een driedeurskoetswerk vermoeden, maar de X Prologue heeft in elke flank wel degelijk twee portieren.Toyota doet ook zijn best om het avontuurlijken zelfs sportieve karakter van de auto (en zijn toekomstige klanten) te onderstrepen.

Er zijn brede wielkasten, in de skidplate achteraan is een fietshouder voorzien, in het gewelfde dak zijn rails geïntegreerd en in de buitenspiegels zijn ‘actiecameras’ gemonteerd. Het koetswerk is in twee kleuren gespoten, de dominerende lak werd Sparkling Chilli Red gedoopt. Ook de koplampen zijn fraai gevormd, ze worden met elkaar verbonden door een fijne lichtstrook tussen de motorkap en het grote rooster.

2022 Toyota Aygo

Elektrisch?

We krijgen nog geen interieur te zien en ook over de aandrijving houdt Toyota de lippen nog stijf op elkaar. De kans is klein dat de Aygo een 100% elektrische aandrijving gebruikt, daar de prijszetting cruciaal blijft in het segment van de compacte stadswagens. Wanneer de definitieve versie zich laat zien, weten we evenmin. Enkel dat de Belgische commercialisering voor begin 2022 zou zijn.

Spyshot

De nieuwe Toyota Aygo wordt grotendeels in België ontwikkeld, bij Toyota Europe in Zaventem. Het mag dan ook geen wonder heten dat er regelmatig nog gecamoufleerde exemplaren op Belgische nummerplaten gespot worden. Zoals dit exemplaar, dat gefotografeerd werd door een oplettende lezer. Door de verhullende tape zie je de compacte stads-SUV, waarvan het uiteindelijke productiemodel nauw bij de X Prologue zou aansluiten.

Spyshot 2022 Toyota Aygo

 

 

 

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten