Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Toyota Gazoo Racing denkt na over supersportwagen

Geschreven door Laurent Norro op 15-01-2018

Toyota’s sportieve afdeling Toyota Gazoo Racing heeft een concept voor een supersportwagen onthuld. Onmiddellijke productieplannen zijn er niet, maar het maakt wel duidelijk hoe ambitieus TGR is.

Zal Toyota Gazoo Racing, de sportieve afdeling van Toyota, op een dag een supersportwagen op de markt brengen? Daar lijkt het toch sterk op. De sportieve afdeling van de constructeur heeft namelijk net een conceptcar onthuld die naar dergelijke plannen hint. De GR Super Sport Concept is eigenlijk gewoon een racewagen die is aangepast aan ritten op de openbare weg.

WEC-inspiratie

Qua looks kan deze sportwagen zonder blozen naast de jongste creaties van Mercedes-AMG of Aston Martin gaan staan. Hij heeft de trekken van een LMP1-prototype en neemt er de belangrijkste esthetische kenmerken van over, met grote luchtinlaten, een forse achterspoiler, een haaienvleugel en een enorme diffuser. Onder zijn spectaculaire kleedje ligt een gekende aandrijflijn, namelijk die van de TS050 Hybrid uit het Wereldkampioenschap Endurance. Dat betekent dat hij een 2.4-V6 biturbo combineert met het Toyota Hybrid System-Racing (THS-R), waardoor een totaalvermogen van 1.000 pk beschikbaar is.

Toekomstdroom

Over de productiekansen van het monster bleef Shigeki Tomoyama (CEO van Gazoo Racing Company) vaag: “Hoewel het nog wel even zal duren voor je plaats zal kunnen nemen aan het stuur, hoop ik dat onze conceptcar een goed idee geeft van waar we met onze toekomstige sportwagens naartoe willen”. Duimen dus dat dit prototype ooit werkelijkheid wordt…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten