Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

WRC / Ogier wint Rally van Monte Carlo, Neuville pas derde

Geschreven door Alain Devos op 22-01-2023

Sébastien Ogier heeft de Rally van Monte Carlo zowat van begin tot einde gedomineerd, Thierry Neuville moest genoegen nemen met de derde podiumplaats.

Een week na de Dakar heeft Toyota ook de Rally van Monte Carlo gewonnen, de eerste wedstrijd van het nieuwe WRC-seizoen. Sébastien Ogier rijdt ook in 2023 niet alle rally's met de Yaris WRC, voor de titel speelt de achtvoudig wereldkampioen dus niet mee.

Dat was ook de reden waarom de Franse Toyota-rijder in de eerste proeven van de quasi volledig in droge omstandigheden gereden Monte Carlo volop kon profiteren van een ideale startpositie. Met verschillende besttijden sloeg Ogier meteen een kloof op de concurrentie. 

Machteloze Neuville

Ook Thierry Neuville moest al snel erkennen dat de Toyota Yaris in de Monte Carlo weer nog net iets efficiënter was dan zijn Hyundai i20 N. De Belg kon op vrijdag alleen maar machteloos toezien hoe ook regerend WRC-kampioen Kalle Rovanperä hem van de tweede plaats verdrong.

Neuville was wel the best of the rest, want de Belgische Hyundai-rijder wist zowel Elfyn Evans (Toyota) en ex-ploegmaat Ott Tänak, dit jaar met de Ford Puma van M-Sport aan de slag, achter zich te houden.

"In vergelijking met de Toyota's missen we nog snelheid", wist de toch zichtbaar wat teleurgestelde Neuville na de aankomst van de Monte Carlo meteen toe te geven. "Het had dan ook geen zin om al te grote risico's te nemen. Uitkijken naar de volgende rally, dat is wat we nu gaan doen."

WRC Monte Carlo 2023

Negende overwinning

De overwinning in de Rally van Monte Carlo was dus voor Sébastien Ogier, de negende keer al dat hij deze wedstrijd op zijn palmares mag zetten. Rovanperä probeerde op zondagmorgen nog wel wat dichterbij te komen, maar de ervaren Fransman controleerde zijn favoriete wedstrijd en hield aan de aankomst nog een kleine 19 seconden voorsprong op zijn Finse ploegmaat over.

Als Ogier effectief geen gooi naar een negende titel wil doen, deed Rovanperä hoe dan ook de beste zaak in de Monte Carlo. Met ook nog de vijf bonuspunten voor zijn snelste tijd in de afsluitende Power Stage erbij, heeft hij na deze seizoenstart al zes WK-punten meer dan Neuville. De volgende rally is die van Zweden van 9 tot 12 februari. Rovanperä won er vorig jaar, toen ook al voor Neuville. De Belg was er in 2018 de beste.

WRC Monte Carlo 2023

Uitslag Rally van Monte Carlo 2023

  1. 1. Sébastien Ogier (Toyota Yaris)
  2. 2. Kalle Rovanperä (Toyota Yaris) op 18.8
  3. 3. Thierry Neuville (Hyundai i20) op 44.6
  4. 4. Elfyn Evans (Toyota Yaris) op 1:12.4
  5. 5. Ott Tanäk (Ford Puma) op 2:34.9
  6. 6. Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) op 3.32.6
  7. 7. Dani Sordo (Hyundai I20) op 3:47.5
  8. 8. Esapakka Lappi (Hyundai i20) op 3:51.3

 

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten