Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Volkswagen Multivan: nu ook elektrisch

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-02-2019

De Volkswagen Multivan T6.1 wordt grondig vernieuwd. Niet zozeer uiterlijk, maar des te meer qua technologie en motoren, met nu ook een zuiver elektrische optie.

Volkswagen heeft zich over de zijn Multivan gebogen om hem te moderniseren. De T6.1, waarvan het front is hertekend, wordt digitaal en elektrisch. De gezinsbus of grote eenvolumer krijgt een digitale interface met een digitaal instrumentenbord van 10,25 duim. Het infotainmentsysteem met een scherm van 8 of 9,2 duim, evolueert. Het MIB3 heeft zelfs een geïntegreerde SIM-kaart om gebruik te kunnen maken van onlinediensten en audiostreaming. Verder biedt VW het App-Connect aan om Apple CarPlay zonder kabel te kunnen gebruiken. De stembediening is vereenvoudigd met “Hey Combi”.

TDI en elektrisch

De motoren van de Multivan passen zich aan de vraag aan. De diesels van 102 en 114 pk zijn geschrapt en vervangen door een 2.0 TDI met 110 pk. het vermogen van de instapversie van 84 pk stijgt naar 90 pk. De krachtigste versies van 150 en 199 pk blijven op het programma staan, maar voldoen voortaan aan de Euro 6d-Temp Evap-uitstootnormen. Bij zijn marktintroductie in september zullen er nog geen benzinemotoren zijn, maar de Multivan zal beschikbaar zijn in een zuiver elektrische versie met 112 pk. Met de grootste batterij, die van 77,6 kWh, geeft hem dat een rijbereik van 400 kilometer (NEDC). Voor kortere trajecten is er ook een versie van 38,8 kWh.

Nieuwe rijhulpsystemen

Het stuur is niet langer hydraulisch maar elektromechanisch bekrachtigd. Die verandering opent de weg naar nieuwe rijhulpsystemen zoals het Side Wind Assist. Die zijwindstabilisatiefunctie is standaard op elke T6.1. Verder introduceert VW ook een spoorassistent. En zoals een personenwagen kan de Multivan zich automatisch parkeren (de bestuurder moet enkel nog de pedalen bedienen. Het Rear Traffic Alert detecteert naderend dwarsverkeer bij het achteruit rijden en rem zelfstandig indien nodig. Trailer Assist tot slot vergemakkelijk maneuvreren met een aanhangwagen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten