Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Skoda winstgevender dan Volkswagen

Geschreven door David Leclercq op 15-03-2018

Skdoa is verre van het kneusje van de Volkswagen-groep. Sterker nog: het is een voorbeeldmerk, met een hogere winstmarge dan VW zelf.

De jaarbalansen van vorig jaar worden opgemaakt. Soms komen daar verrassende conclusies uit, zoals bij de Volkswagen-groep, die met de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi knokt om de eerste plaats op de wereldranglijst. Volkswagen telt zijn vrachtwagens mee om uit te komen op 10,7 miljoen verkochte vrachtwagens en zegt dat het een operationele winst voor uitzonderlijke lasten heeft geboekt van 17 miljard euro. Daar moeten natuurlijk nog de kosten van Dieselgate worden afgetrokken, waardoor het resultaat daalt tot 13,8 miljard euro, wat nog steeds een record is. Het bedrijf is met andere woorden weer kerngezond.

6 procent marge

De groep werkt met een globale winstmarge van 6 procent, wat impliceert dat dit niet voor elk merk gelijk is. Seat haalt slechts 1,9 procent (op 500.000 verkochte auto’s per jaar), Porsche zit eerder in de buurt van de 18 procent. Volkswagen zelf zit op 4,1 procent, maar Skoda verrast met zijn 9,7 procent. Dat is nog beter dan Audi, dat op 8,4 procent “blijft steken”. Een knappe score (en een record voor het Tsjechische merk), dat zijn resultaten zag verbeteren dankzij de tandem Karoq/Kodiaq, aangezien deze SUV’s niet bepaald aan bodemprijzen worden verkocht. Dit knappe resultaat zorgt echter voor heel wat tandengeknars binnen de groep. Sommigen vinden zelfs dat Skoda een hinderpaal wordt die Volkswagen in de schaduw zet.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten