Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Volkswagen volledig elektrisch tegen 2035

Geschreven door Frédéric Kevers op 28-06-2021

Volkswagen doet wat zoveel andere constructeurs tegenwoordig doen: een datum kleven op hun volledig elektrische toekomst. In Wolfsburg maken ze de switch in 2035.

VW ID.6 2021

Ook Volkswagen kleeft een datum op het moment dat het de volledige switch wil maken naar elektrische voertuigen. In Europa moet die ommekeer een feit zijn tegen 2035, in de Verenigde Staten en in China zal de verbrandingsmotor het nog wat langer uitzingen. Dat is wat langer dan bij VW-concerngenoten Audi en Bentley, die reeds in 2030 volledig elektrisch willen zijn.

"In Europa zullen wij ons tussen 2033 en 2035 uit de sector van de verbrandingsvoertuigen terugtrekken, in de VS en China iets later. In Zuid-Amerika en Afrika zal het veel langer duren omdat de politieke en infrastructurele randvoorwaarden nog ontbreken. "Klaus Zellmer, Volkswagen

Op zich komt de aankondiging van Volkswagen niet als een verrassing en sluit ze aan bij andere merken die al hebben aangekondigd tussen 2025 en 2030 te zullen stoppen met verbrandingsmotoren op de Europese markt. Zij houden allemaal rekening met de Europese richtlijnen, in de wetenschap dat de volgende CO2-emissienormen die door de EU worden vastgesteld, een vermindering van deze emissies met 60% tegen 2030 en met 100% tegen 2035 zullen vereisen.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten