Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Volkswagen in topvorm, zelfs in de Verenigde Staten

Geschreven door David Leclercq op 18-10-2017

Is het einde van de tunnel in zicht voor de VW-groep? Ze heeft in elk geval al haar verkooprecords gebroken in september, en dat zelfs in de VS, waar een groei van liefst 13,5 procent is gehaald.

De Volkswagen-groep heeft duidelijk een erg goede maand september achter de rug dit jaar. Het haalde namelijk een verkoopvolume van meer dan 1 miljoen voertuigen (1,01 om precies te zijn, wat 6,6 procent meer is dan in dezelfde periode vorig jaar.

Brazilië op kop

De sterkste groei werd vastgesteld in Brazilië, waar het merk er met 110,5 procent op vooruit ging, terwijl het in Europa net verloor (- 0,5 procent, maar - 3,3 procent in Duitsland). Sinds het begin van het jaar heeft Volkswagen 7,8 miljoen auto’s verkocht, wat een stijging betekent van 2,6 procent.

Ook in de VS

Maar het meest opvallende cijfer valt te noteren in de Noord-Amerikaanse markt, waar een groei van 13,5 procent is opgetekend terwijl de wonden van Dieselgate nog lang niet genezen zijn. Toegegeven, de absolute cijfers zijn nog niet erg hoog (86.000 auto’s), maar misschien begint het publiek stilaan de misstappen van VW te vergeten. Eens zien of de komende maanden die tendens bevestigen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten