Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Volkswagen: autonoom parkeren beschikbaar in 2020

Geschreven door Etienne Van Zuylen op 26-04-2018

De Volkswagen-groep wil autonoom parkeren vanaf 2020 beschikbaar maken op zijn modellen. Volkswagen, Audi en Porsche testen met het systeem op de luchthaven van Hamburg.

De Volkswagen-groep is in de luchthaven van Hamburg volop aan het testen met zijn autonome parkeerfunctie. Het principe is vrij eenvoudig: de modellen van VW, Audi of Porsche rijden zelfstandig naar een vrije parkeerplaats en vinden hun weg dankzij de wegwijzers in de parkeertorens. De grondige tests omvatten duizenden procedures in verschillende landen van de hele wereld om een maximale veiligheid te garanderen. Het systeem zal enkel kunnen functioneren in bepaalde parkeertorens, in zones die niet voor het publiek toegankelijk zijn.

Binnenkort op de weg?

Tegen 2020 zou deze autonome parkeerfunctie beschikbaar moeten zijn op bepaalde modellen van de Duitse groep. Maar de volgende stap is voor Volkswagen om dit zelfstandig parkeren ook mogelijk te maken in het verkeer. Het doel is dat de modellen met autonome parkeerfunctie op alle openbare parkings (winkelcentra, supermarkten,…) zelf een plekje kunnen gaan zoeken.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten