Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Volkswagen: mobiel opladen voor elektrische auto's

Geschreven door David Leclercq op 01-01-2019

Volkswagen heeft een oplossing gevonden om het gebrek aan oplaadpunten op bepaalde plaatsen te verhelpen. Het is het principe van het mobiele oplaadstation.

Volkswagen wil inzetten op mobiele oplaadstations voor elektrische voertuigen. Het idee is om bijvoorbeeld ondergrondse parkeergarages te bereiken of plaatsen waar nog geen specifieke laadpalen voor elektrische auto’s zijn.

360 kWh

Het mobiele laadstation is de moeite waard om eens van dichtbij te bekijken, omdat hij een capaciteit van 360 kWh biedt, volgens de constructeur genoeg om 15 elektrische auto’s tegelijk op te laden. En met de ‘snelle’ functie zou een volle batterij mogelijk zijn in 17 minuten dankzij een piekvermogen van 100 kW. Zodra de auto’s zijn opgeladen, kan het mobiele station zichzelf terug gaan opladen aan het elektriciteitsnet, met name wanneer er de meeste stroom voorhanden is.

Productie in 2020

Op deze manier zou het mobiele laadstation ook kunnen dienen als ‘buffer’ voor het netwerk, om ervoor te zorgen dat het niet overbelast geraakt. Het principe van een ‘Smart Grid’. Wanneer de mobiele batterij niet meer dan 20% van zijn capaciteit bevat, wordt hij automatisch vervangen. Volkswagen zegt nog niet hoe dat zou gebeuren. Maar de constructeur neemt het project wel serieus, aangezien de start van de productie gepland is voor 2020.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten