Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / BMW: huiszoekingen

Geschreven door David Leclercq op 24-10-2017

Het akkoord tussen de Duitse autobouwers rond de toepassing van bepaalde uitstoottechnologieën leidt tot gerechtelijke onderzoeken. BMW is als eerste aan de beurt.

Onlangs kwam een affaire aan het licht waarbij Duitse constructeurs afspraken hadden gemaakt rond prijzen en rond de lanceringskalender voor bepaalde technologieën. Dat verhaal is nog lang niet uit. Het gerecht blijft namelijk graven en heeft huiszoekingen bevolen bij BMW. Ter herinnering: vrachtwagenbouwer MAN had de praktijken aan het licht gebracht. Daimler heeft het statuut van klokkenluider aangevraagd. Wordt het daarom vrijgesproken? Daimler heeft in elk geval naar immuniteit voor boetes gevraagd bij de Europese Commissie en ook Volkswagen heeft informatie gegeven om daar aanspraak op te kunnen maken.

Vervuiling

Een van de punten waarover de constructeurs afspraken hadden gemaakt, was de introductiekalender voor nieuwe technologie, vooral dan voor systemen om de uitlaatgassen te zuiveren. Dat heeft onder meer geleid tot kleinere en dus minder dure AdBlue-reservoirs. Daimler en VW proberen te ontsnappen en dus komt BMW in de vuurlinie terecht, met als gevolg huiszoekingen in zijn kantoren in München. De autoconstructeur geeft in elk geval aan “mee te werken aan het onderzoek van de Europese Commissie”. In een communiqué geeft het merk aan: “de BMW-groep wenst verduidelijking te scheppen in het verschil tussen de verdenkingen van overtredingen van de antitrustwetgeving enerzijds en de illegale manipulatie van uitlaatgassen anderzijds. De BMW-groep wordt voor die laatste feiten niet beschuldigd.” We volgen het op…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten