Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Volkswagen: elektrische Cargo in 2022

Geschreven door Jean-François Christiaens op 19-10-2017

Er komt een bestelversie van het elektrische minibusje afgeleid van de concept Volkswagen I.D. Buzz. Die heet Cargo en staat garant voor fluisterstille leveringen. In 2022 komt hij op de markt.

Onlangs bevestigde Volkswagen nog dat er een productieversie komt van een elektrische ‘Combi’ afgeleid van de nostalgische conceptcar I.D. Buzz. Die staat op de planning voor 2022. Naar het voorbeeld van de legendarische T1 uit 1947 verwachtten we echter ook dat deze toekomstige Combi voor het elektrische tijdperk verschillende afgeleiden zou krijgen, vooral dan voor de bestelwagenwereld. Dat bevestigt VW nu zelf officieel: eveneens in 2022 komt er een versie zonder zijruiten. Die zou Cargo gaan heten, of toch in Duitsland.

Batterijen onder de vloer

Ter herinnering: deze nieuwe Combi-familie wordt gebouwd op het elektrische platform MEB van de VW-groep, dat in 2020 wordt ingewijd door de berline I.D. Zowel de personenwagenversie als de bestelvariant krijgen twee motoren, die de voor- en de achteras aandrijven. Daardoor is dit een vierwielaandrijver. De batterijen zitten in de wagenbodem. Dankzij de lange wielbasis zou die relatief laag moeten blijven om zoveel mogelijk laadvolume vrij te maken. Het rijbereik zou rond de 600 kilometer moeten liggen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten