Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Volkswagen presenteert nieuwe Caddy, de Life en Maxi volgen in 2021

Verwachte lancering : 01-10-2020

Geschreven door Klaas Janssens op 20-02-2020

Volkswagen rijdt een volledig nieuwe generatie van de Caddy voor, die ook verkrijgbaar zal zijn als langere Maxi en als gerieflijker aangeklede Life.

De nieuwe Volkswagen Caddy maakt de overstap naar het modulaire MQB-platform van de VW-groep. In vergelijking met zijn voorganger, die al meegaat sinds 2003, is de nieuwe generatie liefst 6,2 centimeter breder geworden. De lengte en de wielbasis hangt af van de gekozen versie, want de 4,5 meter lange Caddy komt er wederom als 4,85 meter lange Caddy Maxi. De wielbasis groeit met 7,3 centimeter tegenover de vorige Caddy.

Belangrijker is het koffervolume. De laadruimte van de nieuwe VW Caddy is 5 centimeter langer en 7 centimeter hoger geworden, goed voor een totaal van 3,3 kubieke meter. De nog ruimere Caddy Maxi beschikt over een laadvolume van 4 kubieke meter. In de eerste kan je een, in de tweede zelfs twee europaletten kwijt, voegt Volkswagen er graag aan toe. De Caddy Maxi heeft een zijdelingse schijfdeur met een lengte 84 centimeter, 14 centimeter meer dan het uitgaande model. Dat helpt bij het laden en lossen. De kofferklep komt in een of in twee delen.

Luxebeestje

De VW Caddy wil vooral functioneel zijn, toch heeft Volkswagen aandacht besteed aan het koetswerkontwerp. Het smoelwerk spreekt de designtaal die de andere modellen uit Wolfsburg reeds spreken, achteraan zien we verticale lichtblokken en een op de achterruit gekleefd VW-logo. Je kiest zelf of je zijruiten wil. De nieuwe Caddy probeert zijn bestuurder te verwennen met luxesnufjes zoals een sleutelvrije toegang, een digitaal instrumentencluster en adaptieve cruisecontrole met stop-startfunctionaliteiten. Ook de Travel Assist behoort tot de mogelijkheden, zodat deze Volkswagen over semi-autonomen rijfuncties beschikt.

Voorlopig komt de nieuwe Caddy enkel met diesels, met een TDI-motorenpalet dat varieert tussen de 75 en de 122 pk. Later volgt er een TGI-variant op aardgas, van hybride of elektrische versies is vooralsnog geen sprake. De Belgische commercialisatie plant Volkswagen eind dit jaar, de ruimere Maxi en de voor personenvervoer bestemde LIfe volgen begin 2021.

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten