Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Toekomstige Volkswagen Polo: voor 2018

Geschreven door David Leclercq op 22-08-2016

De nieuwe Volkswagen Polo zal er in 2018 komen en zal een pak groter zijn dan de huidige versie.

De vervanger van de huidige Volkswagen Polo is in ontwikkeling. De eerste testmules worden namelijk gespot en we komen al meer te weten over zijn afmetingen: de toekomstige Polo zal een pak groter zijn dan het huidige model. Zijn afmetingen zouden namelijk blijkbaar aanleunen bij die van een Golf 4.

Ook als GTI

Het model dat we in het filmpje kunnen zien is wellicht de GTI-versie van de nieuwe Polo. De dubbele uitlaat, alsook de grootte van de wielen en de nogal uit de kluiten gewassen remklauwen laten dit namelijk vermoeden. Wat de motor betreft zou het model geen gebruik gaan maken van de 1.8-liter met 192 pk, maar wel van een tweeliter.

Niet zwaarder

Al is hij groter, de toekomstige Polo zal dankzij het gebruik van de recente modulaire MQB-architectuur wellicht niet meer gewicht op de weegschaal zetten. Wat de aandrijfgehelen betreft, kan hij rekenen op drukgevoede drie- en viercilinders, die aangeboden worden met manuele versnellingsbakken en gerobotiseerde DSG-bakken. We verwachten dat de introductie van de SUV-afgeleide van deze Polo gepaard zal gaan met die van de berline om de markt zo breed mogelijk te kunnen dekken.

 

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten