Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Volkswagen ID.7 is elektrische Passat met rijbereik van 700 kilometer

Geschreven door Klaas Janssens op 04-01-2023

Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas stelt Volkswagen de nieuwe VW ID.7 voor. De elektrische opvolger van de Passat gaat in de loop van 2023 in productie met een rijbereik van 700 kilometer.

Wolfsburg heeft de Consumer Electronics Show (CES) in de Amerikaanse gokstad Las Vegas uitgekozen om de nieuwe Volkswagen ID.7 voor te stellen aan het grote publiek. Hoewel de elektrische opvolger van de VW Passat – of misschien eerder de Arteon, want Volkswagen omschrijft de ID.7 als het nieuwe vlaggenschip van het gamma – nog schuilt onder een speciaal laagje lichtgevende camouflage, gaat het wel degelijk om de productieversie van de ID. Aero Concept uit 2022.

LEES OOK VW lanceert 10 nieuwe EV-modellen tegen 2026

De productie van de VW ID.7 staat op de planning voor de tweede helft van 2023, maar de Chinese markt krijgt voorrang op de Amerikaanse, daarna is ook Europa aan de beurt. Maar wat weten we nog over deze elektrische Volkswagen?

(lees verder onder de foto)

2022 VW ID. Aero Concept

Technische basis

De VW ID.7 bouwt op de modulaire MEB-architectuur die Volkswagen ontwikkelde voor de ID.3 en waarop ook de ID.4, de ID.5 en de ID. Buzz rusten. 

Afmetingen

De koetswerkafmetingen van de VW ID.7 geeft Wolfsburg nog niet vrij, Volkswagen communiceert enkel over de wielbasis van de elektrische berline. Die bedraagt liefst 2,97 meter en belooft dus een heleboel binnenruimte. 

Rijbereik

Nog geen informatie over de capaciteit van de gebruikte batterijen of over het vermogen van het elektrische aandrijfgeheel, Volkswagen geeft enkel mee dat de VW ID.7 over een rijbereik tot 700 kilometer zal beschikken.

Interieur

Volkswagen zegt hard gewerkt te hebben aan de User Experience van het multimediasysteem. Zo komt de nieuwe VW ID.7 met een nieuw concept voor de digitale display, waarbij Augmented Reality (AR) voor extra duidelijkheid en gebruiksvriendelijkheid moet zorgen. De elektrische berline komt bovendien met een scherm van 15 duim en met verlichte bedieningselementen voor onder meer de airconditioning.

LEES OOK Softwareproblemen spelen VW nog steeds parten

Die airco is van het slimme type. Is de bestuurder op weg naar zijn Volkswagen ID.7, dan gaat hij het interieur al proactief afkoelen (op warme dagen) of opwarmen (op koude dagen). Als je bij het instappen zegt dat je koude handen hebt, wordt er warme lucht langs het opwarmende stuurwiel geblazen. 

 

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten