Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / VW ID.3 als snelle GTX in 2023, Cabriolet nog niet bevestigd

Geschreven door Klaas Janssens op 06-05-2022

In 2023 krijgt de elektrische Volkswagen ID.3 niet alleen een facelift, maar ook een sportieve GTX-versie. De komst van de VW ID.3 Cabriolet blijft evenwel onzeker.

In 2021 stelde Wolfsburg de ID.X voor, een hot-hatchversie van de elektrische VW ID.3. En die gaat in de loop van 2023 in productie, als speerpunt van de facelift die de Volkswagen ID.3 krijgt. De VW ID.3 GTX, zoals de sportvariant zal gaan heten, zal twee elektromotoren krijgen die samen goed zouden zijn voor een systeemvermogen van 299 pk. Dat moet een sprint van 0 naar 100 km/u mogelijk maken in minder dan 6 seconden.

Die Volkswagen ID.3 GTX krijgt een wat sportievere aankleding van zowel het koetswerk als het interieur en combineert een aangepaste onderstelset-up met een specifieke kalibratie van de elektronische rijhulpmiddelen. Misschien komt de GTX wel met een driftfunctie, naar het voorbeeld van de VW Golf R.

LEES OOK: Elektrische VW-modellen laden sneller en krijgen V2G-functie

In 2021 speelde Volkswagen ook met het idee een cabrioletversie van de VW ID.3 te ontwikkelen. In tegenstelling tot de GTX heeft die Cabriolet (nog) geen groen licht gekregen, als alternatief voor de aanvankelijk aangekondigde productieversie van de VW ID.Buggy Concept uit 2019. Maar de kans dat die ID.3 Cabriolet er effectief komt, schatten we laag in. Momenteel heeft de Duitse constructeur nog een cabrio in het gamma: de T-Roc Cabriolet.

VW ID.3 Cabriolet

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten