Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Volkswagen e-Crafter : De Crafter voor de stad

Geschreven door Pascal Binon op

De e-Crafter, die werd ontworpen voor stadszones met emissiebeperkingen, is niet alleen het eerste emissievrije bedrijfsvoertuig van Volkswagen, maar geeft ook het startschot voor een grootscheeps merkoffensief op het vlak van elektrische bedrijfsvoertuigen.

Steeds meer mensen wonen in megasteden en de e-commerce boomt als nooit tevoren, waardoor de behoeften qua transport tot bij de klant steeds groter worden. Anderzijds worden de milieunormen alsmaar strenger en beginnen bepaalde steden zelfs voertuigen te weren. Een moeilijke evenwichtsoefening, die we alleen kunnen oplossen met elektriciteit.

De conceptcar die vooruitblikte op de e-Crafter werd al in 2016 voorgesteld in Hannover en deed een commercialisering halfweg 2017 vermoeden. De elektrische Crafter liet echter een jaar langer op zich wachten. De reden? “We wilden een perfect product aanbieden,” aldus een woordvoerder van het merk, “en bovendien heeft ons onderzoek enorm veel tijd in beslag genomen.” Volkswagen wilde dan ook niet over een nacht ijs gaan voor zijn elektrische bedrijfsvoertuig. Zo interviewde de constructeur meer dan 150 beheerders van (erg) grote wagenparken (of beter gezegd: bedrijfsvoertuigenparken) en bijna 1.500 kleine en middelgrote ondernemingen. Op basis daarvan werkten de marketingexperts niet minder dan 210.000 (!) mogelijke gebruikersprofielen uit. Vervolgens werden 38 prototypes toevertrouwd aan 25 ondernemingen (DHL, GLS en Coca-Cola om er maar enkele te noemen) in Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië en Zweden om zoveel mogelijk feedback en suggesties te verzamelen.

In dit artikel : Volkswagen

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars