Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Alfa Romeo: 8C zal voor ‘800 pk’ staan

Geschreven door Valentin Delchambre op 16-08-2018

De Alfa Romeo 8C werd aangekondigd tijdens FCA’s productplanvoorstelling op 1 juni, maar beroert ook vandaag weer de gemoederen.

Begin juni vernamen we dat de volgende Alfa Romeo 8C, de opvolger van de in 2007 op de markt gebrachte supersportwagen, zou overstappen op een centraal ingeplante motor. En conform de markttrends zou hij ook hybride technologie gebruiken. Zijn verbrandingsmotor met twee turbo’s zou namelijk assistentie gaan krijgen van een voorin gemonteerde elektromotor. Een sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 3 seconden zou mogelijk zijn.

Giulia als orgaandonor

We vernemen verder dat de benzinemotor de 2.9-V6 biturbo wordt uit de Giulia en Stelvio Quadrifoglio. Die zou worden opgevoerd tot 600 pk en de elektromotor zou het tot 200 pk schoppen. Omdat die laatste op de vooras is gemonteerd, heeft de auto dus vierwielaandrijving. Deze aandrijflijn zou ook opduiken in de toekomstige Maserati Alfieri die in 2020 op de markt komt. De 8C volgt een jaar later in een erg beperkte reeks van 1.000 exemplaren. Het wordt dus een heel bijzonder model. De kost van al die exclusiviteit? Minstens 250.000 euro.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten